Həkimdən kababı alkoqolla yeyənlərə xəbərdarlıq

Həkimdən kababı alkoqolla yeyənlərə xəbərdarlıq
12:30

Rusiyada may bayramları kabab, xüsusən də şaşlıq bişirmək ənənəsi ilə ayrılmaz şəkildə bağlıdır. Hətta ruslar bu prosesə hazırlığı bir neçə həftə əvvəl başlayır və çox vaxt ətlə birlikdə spirtli içkilər də alırlar. Bununla belə, "SM-Clinic"in endokrinoloqu və dietoloqu Daria Xaykina insanları bu iki "tandem"lə bağlı xəbərdar edib. O, "Gazeta"ya açıqlamasında deyib ki, spirt və şaşlığın birləşməsi orqanizmə ciddi yük yaradır və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.


"Olduqca tez-tez donuz ətindən şaşlıq hazırlanır. Və bu növ ət kifayət qədər yağlı məhsul sayılır. Alkoqol yağlı ətlə birlikdə həzm sisteminə sözün həqiqi mənasında ciddi stress yaradır. Həzm fermentlərinin fəaliyyəti azalır - ət daha yavaş həzm olunur, ağırlıq, mədə yanması, qıcqırma və şişkinlik yaranır", - mütəxəssis xəbərdarlıq edib.

Həkim onu ​​da xatırladıb ki, alkoqol həmişə qaraciyərə yük sayılıb. Alkoqol bədənə daxil olduqda, qaraciyər ilk növbədə onu zərərsizləşdirmək vəzifəsini alır. Ancaq yağlı qidalar da paralel olaraq əlavə bir yükə çevrilir. Nəticədə, qaraciyər həddindən artıq yüklənir və nə spirt, nə də kababın yağlarını, yanmış əti düzgün emal edə bilmir. Bu, xoşagəlməz simptomlara səbəb ola bilər. Məsələn ürəkbulanma, sağ hipokondriyumda ağrı və ümumi zəiflik.

Tural


Sizin reklam burada
Sizin reklam burada