Bir çox
insanlar banan qabığının altında olan sapları yemirlər, atırlar. Lakin bu
"iplər" floemanın vacib dəstələridir. Onlar meyvənin böyüməsi zamanı
qida maddələrinin paylanmasında əsas rol oynayırlar. Ona görə də bananın bu
hissələrini gözardı etmək olmaz. Çünki onların tərkibində sağlamlıq üçün
faydalı komponentlər var.
News365.az
xəbər verir ki, doktor Manuel Viso bununla bağlı bildirib ki, banan sapları
qida maddələrinin dölə daşındığı damarlardır.
Onları
atmaqla əhvalımızı yaxşılaşdıran kalium, maqnezium və triptofan kimi vacib
antioksidantları, vitaminləri və mineralları itiririk.
Bu saplar
həzmi dəstəkləyən və ürək xəstəliyi, insult, 2-ci tip diabet və kolon xərçəngi
riskini azaldan liflə də zəngindir.
Növbəti dəfə
banan yeyəndə ipləri atmağa bu qədər tələsməyin. Onları tərk edərək, bu meyvənin
bütün faydalı xüsusiyyətlərindən bədəniniz üçün maksimum istifadə edirsiniz.
News365.az