60 yaşdan sonra daha çox yumurta, ət, balıq, kəsmik və pendir yeyin

60 yaşdan sonra daha çox yumurta, ət, balıq, kəsmik və pendir yeyin
15 Sen 2024 12:01

60 yaşdan sonra əzələlərin itirilməsi sürətlənir. Əzələləri qorumaq üçün yüksək keyfiyyətli heyvan zülalını qəbul etmək lazımdır.

Bu barədə tibb elmləri namizədi və "NTI Healthnet" bazarının eksperti Andrey Martyuşev-Poklad RİA Novosti-yə danışıb.

Onun sözlərinə görə, pəhrizinizə yumurta, ət, quş əti, balıq, kəsmik və pendir kimi qida maddələri ilə zəngin qidaları daxil etmək vacibdir:

“Gündəlik protein qəbulu hər kiloqram çəki üçün ən azı bir qram, optimal olaraq isə 1,5 qramdır”.

Eyni zamanda həkim xolesteroldan qorxmamağa çağırıb:

“Tərkibində yağlar olan qidalar (yağlı ət, yumurta, yağ) qocalıqda sağlamlığı qorumağa, bağırsaqların düzgün işləməsi və qəbizliyin qarşısının alınması üçün vacib olan safranın normal axınına kömək edir.

"Bol ilıq su için, boş kalorilərdən qaçın, nişastalı yeməkləri tərəvəzlə əvəz edin, hər yeməyə sağlam yağlar əlavə edin”.


Youtube kanalımız

Oxşar xəbərlər